Total Pageviews

Tuesday, 29 November 2011

I LoVe Them !


salam blogger , hope you all have a nice day today! firstly i would like to share about my life now, its become better and i really enjoyed with my life :) Alhamdulillah! eh ehh.. mesti korang tertanya2 kan sapa budak comel dalam picture tu , hihi actually dia laa buah hati saya selama saya dekat KL , Nama dia Raja Alya Farisha! sedapkan nama dia ,hehe tapi nickname dia bulat. hee okey kat belakang tu tajud n gf dia nana. seronok berdating, aku je sorang2 layan budak2 ni. haha macam mak2 da. tapi aku enjoy keluar masa ni sebab finally dapat jugak pergi pullman. tajud and nana yang bawak ! thanks a lot !hee


Yang comel bulat2 ni adek kesayangan aku. hee Just call her ELYANA. suka kacau budak ni. and at the same time selalu kena marah dgn aku. ahaha marah tanda nya sayang. i will miss you gemok! tapi act, aku happy sangat dengan life aku sekarang. aku ada ramai orang yang aku sayang and orang yang sayang aku. so setakat hilang sorang tu takpe laa. takde rezeki. haha for what nak sedih sebab orang yang malukan kita and tu semua tak penting. back to my youngest sister story, ehh dia ni cerdik tauu! kecik2 dah matang tapi kuat merajok ni, biasa laa anak last kan. adk beradik aku tak ramai mane. cukup 3 orang. ramai2 semak je nak jaga. hee


Alololo~ aku suka masa ni, puasa tahun lepas. hee me with mylovely cousin, Sha2. dia sama umur dgn aku, pandai masak and suka memasak, buat kek. tu semua memang keje die laa. now die study dekat East West College , Seremban. happy sangat sebab selama aku cuti ni dapat spent time dengan die :) thanks weyh! sayang kauu sgt2! and die banyak bagi aku semangat! yeahh i know. hee 



My Baby Girl, Dhiah. seorang yang periang and always ade dengan aku bila aku susah or senang. yess! aku happy ada kawan macam dia and aku bahagia dengan dia! thanks sayang. sentiasa dengar masalah aku and kite sama2 share our problem. aku rinduu kau nokk! hehe ingat lagi kan masa zaman sekolah dulu, kau memang tak berhenti kan buat aku tersenyum bila aku sedih, kau pujuk aku, alololo~ comel je kan. and kau cakap aku memang manja kan dengan kau, eiyca, eija :) BFF , hope kite akan jadi kawan sampai bila2! ilove youu <3



Okey yang baju pink call her eiyca, and baju kek lapis tu eija. kiteorg kwan baik since form4. and kiteorg jugak ade 4 orang ahli geng termasok aku laa. hehe rinduu masa ni, eiyca belanja makan. masa kiteorang hangout sama2, tapi dhiah takde :( so kite ber3 jee. tapi enjoy sgt2 tauu! hopefully dapat laa hagout sama lagi :) ilove youu ! <3



I Miss that moment. kiteorang lepak Jusco sama2 after kelas. :) tengok movie kan sayang! happy sangat time ni with wafa , dyla , adek and Qila :) korang the bessttt! tapi sayang Fyra tak join time ni. hihi next time kite kluar lagi k. *dieorang laa kawan baik yang selalu ada dekat kolej dengan aku. thanks korg! <3


Masa ni seronok sebab dah pukul 2pagi, kiteorang lepak mamak ayza's kajang. memang port kiteorang lepak sini. act dah takde keje sangat ni. bosan kan so dieorang pick up aku n bwak pergi sini. masa ni semua ada. yang paling best bila Hp nabil dieorang sembunyikan. haa kesian gile. then esok nya kiteorang nak g open house ramai2 dekant sentul and rawang, uma mirul. sayang korg sangat2! esp , syuk laa bff aku . haha kiteorang 1 kpale. memang seronok layan die, and die selalu support aku bila aku give up kdg2 and amik berat pasal aku. dah mcam adk beradik laa. thanks sbb tak berhenti bagi aku advise! :)

p/s : terlalu ramai orang2 yang aku sayang, so tak dapat nak share semua and aku terlalu happy sangat sekarang! dengan family and kwan2 yang sentiasa ada. mereka penguat aku utk aku terus berjaya sampai sekarang! ilove you all, i'll miss you! :)



Good BYE Johor Bahru ~

Salam , okey entry kali ni nak share cerita pasal sepeninggalan aku ke KL. esok aku dah nak gerak Kl, Mayb dduk sana sampai habis cuti sem laa. terpaksa laa tinggal Mama, Papa, Nana N Daus, also my big family and Lovely Friends~ alololo.. sedihnyaa. nak kena tnggal you all semua. rasa tak rela sgt2. tapi.. terpaksa laa sayangg :( nak ketenangan dekat sana. mayb bole kott! before pergi sana pon dah puas hangout dengan mylovely besties and boyfiee. hee jumpa wawa lepak sampai 2,3 pagi jalan2 JB. then hangout dengan Dhiah n Syahnie, ronda2 Jb , KSL, THE ZON.. waaa~ seronok! jumpa korg lagi nanti k! especially for wawa , thanks baby sbab bawa i jalan2 and have fun gile2 laa malam tu. next time kite kuar lagi. and hopefully planning kite hujung tahun ni jadi, take care tauu! thanks sgt2 sbab always amik berat pasal aku. kau sahabat aku selamanya sayang! aku tak nak hilang kau even sebab BF! :) to my Lovely Family , orang janji lepas ni tak buat hal ape2 dah and pointer tu kasi naik lagi! yeee! orang bole okey. and sha2 thanks ajar aku buat kek tuu. sedappp! hee next year kau bawak ketekan balik seremban so kite boleh laa merayap kann macam planning kite tuu.haha thankss all! love you so much :) 


*terlalu ramai orang2 tersayang sebenarnya yang ade dalam hati aku yang berada dekat JB ni, cuma aku je yang tak sedar yang family aku masih sayang aku n perlukan aku. yee after masalah aku tu baru aku nmpak hikmah di sebalik pergadohan aku dengan Die. Thanks ALLAH! Aku bersyukur dapat family and kawan2 yang selalu dekat belakang aku yang sentiasa support aku even ape pon terjadi :) love you all!

Happy Anniversary 1 year !


okey ikot date ni 29/11/2011, kite dah cukup setahun kenal. Yess! saya bahagia kenal awak selama ni. saya bersyukur dapat teman yang sentiasa dengan saya macam awak. yang tak penah give up bila tengok saya dalam keadaan susah and macam2 masalah. thanks you very2 much! saya sangat appreciate pengorbanan awak selama ni :) saya suka berkwan  dengan awak sebab saya belajar banyak benda, erti setia, sahabat, cinta, kasih sayang, and yang paling penting awak dah buat saya jadi lebih kuat untuk hadapi segala masalah selama ni. and maaf saya terlalu naif untuk awak, saya tak sempurna untuk awak di mata orang lain. even awak terima segalanya seadanya. awak tak pernah mengalah untuk buat saya bangun semula dari masalah ni. thanks selama ni always dengan saya! hope kita akan terus bahagia macam ni! and saya doakan awak sentiasa di rahmati ALLAH. semoga ALLAH mendengar apa sahaja doa saya untuk awak! saya doakan yang terbaik untuk awak :) i really miss you! :'(

P/S : thanks sebab penah jadi sebahagian dari hidup saya. saya sayang awak! awak jaga diri dekat sana, hope perjalanan you sentiasa di permudahkan . AMINN! :')

Sunday, 27 November 2011

Kekasih Lama !

Salam , firstly aku nak share kisah idop aku lagi hari ni, memang tiap2 hari ada je cerita yang jadi pada aku, seronok jugak sebabnya tak bosan dah , if bosan nanti mula lah nak pikir pasal benda2 yang tak penting dalam idop aku ni kan, so biar laa ada je cerita yang seronok dalam idop aku even benda aku tak jangka akan jadi , contohnya macam cerita ni.. err, macam mane nak starting pon tak tahu tapi benda ni baru jadi, memang la terkejut sbab cita lama kan tiba2 muncul balik. hee lately ade je benda aku tak jangka tibe jadi, macam ex bf aku ni. tah laa, terkejut kot tbe2 datang cari aku balik. memang dah lame kiteorg friends kat FB tapi sekadar friends je laa tegurnye tak penah juga. tah tebiat ape die tegur aku kat im n like semua status aku dekat FB, meroyan agaknya. copp copp! kiteorang clash pon tapi tak main block2 tau dekat FB, haha macam budak2 je kan. gadoh sikit tak nak kawan. kate dah matang! kemonn laa babe! hihi :P *oppsss! terasa ke? sorry abg/akak tak mention nama awk pon~ lalalala~~ okey balik pada cerita tadi, die nak jumpa aku dis week and snggup nak trun KL ikot aku, huh? weird dooo! kenapa lah dengan mamat ni ek? sampai sekarang aku terpikir2. kenapa dgn die, siap call mama aku semua. haa tebiat , mmg sah. die baik pulak dgn aku , act after kiteorg clash mmg tak penah langsung contact , then now tbe2 je kott, motifnya aku tak tahu laa kenapa dia cari aku balik , and smpai snggup nak jumpa semua even aku nak balik KL lg 2 ari ni pon nak follow. laa.. bangg oii awak nk ikot saya pergi sana buat ape haa? datang laa pulak mood kau ni ta boleh jaoh dgn aku. aihh. dulu tinggalkan aku macam tu je takde plak terpikir rinduu ?! ni mesti kes GF lari kan bangg? haha tak pe laa yee, kite kwan je laa. saya pon tak berminat sgt nak ade2 kekasih ni. rimas! :) bhagia sekarang! ramai org sayang tauu, lagi di kejar2 tauu! *maaf bukan belgak tauu abg/akak, tapi kenyataan. bukan nak cakap market laa, jodoh sebenarnya. HAHA Ape2 pon , aku happy lah kau dah sedar sekarang and kita boleh la kawan macam dulu! lagipon aku tak penah dendam pon dgn ape kau dah buat standard laa cinta mase form 2 dulu2. sumpah da lame sgt. hee hope kau lagi better lah dari dulu k. aku suka cara kau, belajar dari kesilapan, dari tak penah sedar diri , itu pon tak bagus jugak! hee 


p/s : to Zikry Farhan, chery hope zick boleh laa terima kita sebagai kawan k, kita muda lagi la awak. nak planning jaoh2 pon tak jadi nanti kecewa plak. hee sorry memang takde perasaan sgt sekarang. belum dapat feel lagi. tunggu la setahun dua nanti. haa :) *sama2 lah ingat mengingati bila ada salah k! chill~~

Saturday, 26 November 2011

Him !

Hye blogger and especially to my follower :) err, today aku nak share story sikit. bagi aku cite ni agak kelakar and sampai sekarang aku still tak percaya lagi tau. act cite ni pasal aku ngn ex classmate aku time skola dulu. die ni nak kata rapat dgn aku tu mmg rapat gile laa. sbab bnyak2 perempuan dlm klas tu die pling rapat dgn aku. and aku mmg sgt2 lah rapat dgn budak2 lelaki klas aku. kiteorg ni di kirekan 1 kpale jugak laa. die ni seorang yang happy go lucky tahap cipan hanyut lah senang cite! haha memang keje die buat lawak dalam kelas and yang selalu tolong tambah lwak die, aku laa. hee membe2 girl aku yang rapat dgn aku pon dah paham perangai kiteorg, okey nak di pendek kan cerita laa kan, aku dgn mamat ni (tak boleh mention nama) memang selalu jugak dulu hangout , tgk movie same. mmg have fun gile lah kalau kuar dgn die. and die ni plak dulu suka pngl aku KIM! asal nama ni dari Kim Kardashian, sbbnye myboops besar laa. hehe then die penah tau suruh aku pergi LONDON WEIGHT la ape laa suruh kurus, pdahal aku tak laa gemok cume part tuuu je yang agk laa besar kan. tapi still comel :) haha smpai kiteorang penah gado (manje2 jee) then aku cakap kat die, kalau aku dah cantik n kurus nnt , kau usha aku, aku tak kan layan kau.. haha and now, tahh aku pon tak tahu nk mulekan cerita macam mane, hee 1stly die ade cakap dekat aku yg die nak girl comel2 , pkai tdung.. sweet gitu. haha then aku cakap laa, comel mcm aku laa kan? tah tbe2 die terus ckp yg die nak aku. mule2 mmg rasa main2. then bile die cakap yang die soh aku pkai tdung tu slow2 pon takpe. die boleh tnggu. haa OMG! kat situ aku dah mcm cacing kpnasan laa weyy.. sbbnye, aku ta serius langsung pon tapi die dah ready gile nk jd cple aku, klakar kan? act die ckp dah lame tunggu aku, yupp mmg selalu kot die perli2 yg die nak jd bf aku, ajk cple bgai, tp semua tu aku ignore laa sbb mmbe baik dari skola kan, so aku tak pkir jaoh sgt pon.. and now die series siap mention dkat group ex klas aku. haa dari aku sorg yg tahu smpai kan mmbe2 yang lain pon tahu, yang klakarnye, die ni mmg jenis takde perasaan tau dulu.. mmg tak pkir perempuan, now die sweet gile! mmbe2 aku pon terkejut laa bile die dgn aku. haa termsok laa my ex shahril. die siap says congrate lg! merepek laa you . haha and now mamat tu dah siap pngl sayang2 semua, aku dah mcm kena pukau diam kejap tgk im yg dia hantar. sumpah tak percaya die mcm tu, ye laa dulu mmg keje nk reject perempuan je, now hati macam tisu. and aku pon serba salah nk cakap yang aku tak boleh layan die lbh dari seorang kwn baik.. tapi takut die kecewa laa :( huh! die siap bg lagu post dkat wall ! sweet tau kau ni ! gram plak aku. haha tah laa weyhh, aku pon tak tahu nk cakap macam mane. yang penting aku still bole mcm biasa je laa dgn kau. tapi aku suka sgt kwn dgn kau, mmg happy je kann. kelakar sgt! 
dhiah says : "go on je la syg, aku tahu die mmg btul2 nk kau, so kau punye hari2 takde nnges2 lg" 


zue : " siyes ke babe? aku tak percaya la weyh, tapi hope korg kekal laa eh. haha "


eiyca : " yunkk, sweetnye.. ape2 pon eiyca tahu chery mmg terbaik untk die..hope korg kekal.."


p/s : cop2 sape kate aku nk go on? haha kwn2 dulu laa even die ckp dah knal lame, tapi bg aku kenal lame pon tak ckop utk bktikan yang kite bole setia pd psgn o selamany2. so bg aku msa dulu la ye sayangg :) ade jodoh ta ke mana! aku cuma takut now aku jd kawan kau then kau jadi bf aku, tp bila one day kite takde pape, aku tak nk ilang kau! :'( klau kwn kekal smpai bila2 :D

Friday, 25 November 2011

Salam Ma'al Hijrah 1433M. [Awal Muharam]

Firstly, aku nak ucapkan salam Maal Hijrah kepada semua , mengikut tahun islam, kira new year laa. So harap-harap pada tahun baru islam ni banyak lah kita berbuat amal jariah or ibadah kepadaNya. Amin! berhijrah kepada kebaikan dan sentiasa mengikut suruhanNya serta meninggalkan larangannya. 


++ esok kita dah awal muharam kan, so apa kata lepas asar nanti pastikan b4 maghrib kita panjatkan doa akhir tahun sebanyak 3kali dan selepas maghrib pula kita panjatkan doa awal tahun sebanyak 3kali. semoga kita dapat menempuh tahun baru dengan keberkatan dari ALLAH s.w.t ! 


++sempena tahun baru islam ni, marilah kita sama2 memohon doa keberkatan dan ampun dariNyA agar dosa kita pada tahun sebelumnya di ampunkan , dan sentiasa mendapat pertolongan dariNya. Amin!


Renungan bersama :-


++Barang siapa berhijrah di jalan Allah, niscaya mereka mendapati di muka bumi ini tempat hijrah yang luas dan rezeki yang banyak. Barang siapa keluar dari rumahnya dengan maksud berhijrah kepada Allah dan Rasul-Nya, kemudian kematian menimpanya (sebelum sampai ke tempat yang dituju), maka sungguh telah tetap pahalanya di sisi Allah. Dan adalah Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang (Surah An-Nisa' 4: Ayat ke 100) Anda hijrah menuju siapa? untuk apa? kerana apa? niatnya?
 

Result Sem 3 !

Salam , hye blogger semua. today aku nak share result semester ni dekat korang. even result aku tak lah sedekan korg2 kan. tapi aku rasa bersyukur sangat2. Alhamdulillah. berkat doa aku , rakan2 , family especially mama and abah , finally aku dapat result yang terbaik dari sem lepas. takde D yang pastinya :) Even 2 paper aku agak teruk. tak perlu la aku nak cite teruk macam mane kan, tapi sebab nye pon aku down sgt2 masa final exam tu. aku tak dapat nak contol diri aku sampai 2 paper aku melayang. :( huh! dugaan aku semester ni sangat2 besar dalam hidup. tapi tuhan tu adil kan.. if kita di tempat yang benar and niat yang betul. insyaALLAH, Allah akan tolong. yup so amazing ! aku lulus 2 paper tu, mula2 memang aku risau gila. sebabnya aku takut repeat paper + pointer jatuh. tapi Alhamdulillah.. apa2 pun cukup memadai dengan usaha yang aku dah buat, even tak work hard sebabnya aku terlalu sedih dan down sgt ! ini pon dah cukup untuk aku bangon semula dari masalah ni. dengan result ni dah membuktikan yang aku mesti boleh!! yeahh! aku kuat dan aku boleh berjaya juga! thanks to Bard, sebab bg semangat, bg advise! and sentiasa ade bile aku perlukan ! :) thanks awak! hehe hope awak jugak berjaya k! i'll try to forget about past and i know that what i am doing! i know i can do it! yeahh! mama nak aku naik kan lagi pointer smpai 3.0 atleast :) and buat pekak je apa orang nak cakap , kite belajar dari kesilapan. tu lagi bagus dari buat silap tanpa kesedaran smpai bila2 dan terus melakukan kesalahan :) <3 Thanks a lot to all my lecturer yang tak putus2 bg nasihat sepanjang aku jatuh and my Friends also ! wish me luck for next semester! AMIN!

Tuesday, 22 November 2011

Sorry !

Hey blogger, arini aku nak luah kan ape yang aku rase selepas si die call aku mlam td. erm. mayb die marah, tapi demi ALLAH , aku tak ade mention ape2 about that girl yg bersame die skrg. so  plss, my blog is my own rules. aku akn cerita ape yang aku rase. ape yang aku perlu. yess ! aku rasa sedih dgn ape kau ckp, mmg aku hnya kwn biasa kau. tapi aku ade hak nak cakap ape aku rase, perasaan ni orang ta boleh nak halang, better pergi lah blaja psychology k. kat situ nnti kau fahamla kott. if perasaan ni aku boleh buang mcm tu je macam mane kau buat, aku dah lame buat. sape yang nak kecewa, sape yang nak merana macam org gile ? semua orang nak jadi yang terbaik, aku ni bukan malaikat yang ta buat silap, i just an ordinary person, yang tak lari dari buat salah. ape yang berlaku mayb ade hikmah, if tak jadi macam ni mayb aku tak kan sedar ape salah aku. tapi tolong jangan marah aku mcm tu, aku tak kacau kau dengan die langsung, mayb kite tak de jdoh n ALLAH tahu segalanya2 that y aku tak dapat kau untuk bersama aku mcm aku pernah minta. 


firstly , aku nak mintak maaf if ade salah aku dalam blog aku, even aku rase tak ade ape yang nk di takutkan , yupp aku bukan menyakitkan ati orang pon dengan entry aku on monday tu. maafkan aku sbb dengan air mate ni aku bertahan kejar2 kau, maaf kan aku dengan perasaan ni aku perlukan kau, maafkan aku kerana merindui kau selama ni. aku tak mampu dah  nak buat ape2. aku sentiasa berdoa yang aku akan dapat lupakan sgale2nya cm kau rase skrg. biarlah masa yang menentukan sgale2nya kan. macam kau cakap, if ade jdoh mayb we can be togther :'( 


aku cuma harap yang kau tak benci aku, even kau slelau cakap aku bodo buat benda tak pernah pkir, and kau cakap dah tak nak pkir benda2 ni, tapi care kau cakap, kau still mara aku sgt2 kan. yee aku faham, kau sakit dengan aku. tapi dah beribu kali pon aku cakap aku nak pulihkan sgalenya then kau cakap bnde tak boleh ubah. ingt tak kau sndri yang cakap, semua masalh boleh selesai, semua hal boleh di perbaiki itu semua dari diri kite. so if hati kau sndri yang bg last pluang tu mungkin aku dapat tunjuk and buktikan sgale2nya pada kau. 
tapi tak de  ape dah yang aku bole buat. memang perit rase semua ni. mungkin ALLAH nak ajar aku erti kesabaran. 


terlalu bnyak kenangn antara aku dgn kau, mmg susah untuk aku lpekan sgalenya. aku bukan senang nk lupekan orang yang penah dtg dlm idop aku n penah buat aku syg orang. even orang yang buat hal pon dkat aku, aku still ingt. aku still tnggu. ape lagi aku yang buat hal, mmg lah smpai aku mengharap gile. sbb kau penah buat aku syg kau spenuh hati aku. kau jugak yang selalu dengan aku. mmg bnyak laa kenangan aku dengan kau, and bnyk bnde aku buat 1st time dgn kau. nak lupekan pon susa ape lagi benci. and aku tak pndai nak benci orang even ape pon salah die dekat aku. and kau jugak penah ajar, if tak suke orang jgn tunjuk. okey aku blaja bnyak benda dari kesalah aku. jadi humble and respect others !


Ya ALLAH , tiap kali aku tgk picture2 aku bersama kau, tak tertahan rase hati aku. sebak, kecewa, mara , semua ade. aku sakit dengan dugaan ni, aku sedih dengan ape yang jadi pade aku. yess ! aku down dengan masalah ni sampai aku hilang focus untk study. and at the same times aku lupe niat aku sebenarnya, harapan mama n abah dekat aku. aku kena study betul2, smpai aku boleh bahagiakn dieorg, tolong dieorang. sebab aku ank first, tanggungjwb aku besar. kau pon bnyak support aku, and now aku alone. aku kena sendiri. yupp! aku tak pandai nk bawak diri, aku tak pndai manage masalah aku, selama ni semua kau yang ade dgn aku. huh! sampai kan aku rase biarla ALLAH amik nyawa aku cepat2. aku ta sanggup lah nak hadap semua dugaan ni. aku rase lagi lama aku idop, lagi banyak dosa aku kena tanggung. 


mungkin lepas ni aku akan jadi diri sendiri, aku lebih kenal diri aku, aku lebih yakin dengan diri aku. aku rindu life aku dulu ade kwan2 baik aku yang always dengan aku, yang selalu bg aku support, yang buat aku gelak even ade msalah aku kuat nk hadap semua tu. tapi zaman tu aku dah tnggal kan jaoh sgt. banyak benda lagi aku kena blajar. manusia macam2 ragam. aku akn jumpa macam2 orang lagi lepas ni macam kau ckp dulu. erm.. aku harap aku boleh berubah lebih banyak lepas ni. berubah demi kebaikan aku and demi parents aku. InsyaALLAH. Aku harap kau bahagia sekarang, maafkan aku sebab terlalu menyintai kau selama ni ! :'(


p/s : thanks atas kejujuran kau dengan aku ! :'(

Monday, 21 November 2011

Wish you were here~





Hello readers :') firstly, maafkn aku seandainya cerita hidup aku selama ni membuatkn korang bosan.bukan niat aku untuk bg korangg bosan or so on. aku menulis, menaip bukan untuk meraih simpati tp aku hanya meluahkan apa yang aku rasa , di diary aku. kisah hidup aku selama aku mengenali si dia sehingga dia pergi. sekali lagi , kisah aku bukan la kisah dogeng , aku bukan seorang penulis novel , cerpen yang hanya mengarang untuk mencari publisiti, tetapi kisah aku adalah kisah hidup aku, kisah yang membuat aku terlalu alpa dan leka dengan kuniaan ALLAH, dan aku tidak menghargai ape yang aku ade. Ya ALLAH ! AMPUNILAH dosa hambamu ini yang selalu melupakan mu dan tidak menghargai anugerah yang kau berikan kepada ku :( 


Dan maafkan aku sekiranya sepanjang entry aku membuat korg semua terasa and somthing else. aku hanya insan biasa yang berpijak di bumi yang nyata. yang sentiasa leka dan alpa dengan perintahNYA serta sering melakukan kesalahan yang mungkin tidak di sengajakan. Maafkan aku :( 




Awak , seandainya awak ade sekarang mesti kite always togther kan, awk dtg rumah saya, teman kan saya makan, bwk saya jalan2, layan kerenah saya,.. Ya ALLAH, aku terlalu merinduinya :( seandainya juga kalau aku tak membuat masalah, semua ni tak akan jadi kan , yess i know ! but i really want you back! i need  you dear :(


Aku terlalu fikir kan kau , setiap masa, setiap saat, even kau dah tak dgn aku. aku terlalu rindu kau wan :( tuhan je yang tahu macam mane aku rasa sekarang + da tahu kau dengan si dia ! ye aku tahu. aku sakit. plus aku dah tahu siapa die. mayb kau happy kan sekarang, aku derita. aku sedih. " tangan yang aku selalu gengam jadi hak orang n orang lain yang gengam".. :(


selama ni kau orang yg paling rapat dengan aku, selepas family aku. even bestfriends aku pon tak 24/7 dengan aku. kau terlalu baik and tak patut aku lukakan hati kau, yaa i know it! even ape pon aku cakap sekarang tak boleh ubah ape2 yang dah berlaku kan ? aku bukan tak faham ape kau rase sekarang, tapi aku terlalu mengharap yang kau bersama aku mcm dulu and happy togther! sedih bile tgk kau dengan die , and kwn2 die. yaa.. aku tak boleh buat ape2. aku kwn kau je kan. :( dulu, kau selalu bersama aku tak kira masa, susah , aku sedih, sakit, happy, and ape2 yang aku rase kau selalu berdiri sebelah aku n bg semangat pada aku. kau tak penah serik tunjuk ajar pada aku, paling sweet sgt masa aku sakit kan awak?


: ingat tak, masa aku sakit.. kau yang hantar aku pergi klinik Mega dekat Section 15 tu, kau pinjam kereta mmbe kau bawak aku pergi sana, kau tahu yang aku tak boleh bangun langsung time tu sampai aku kena skip kelas. sampai je klinik tu aku rase nak muntah, and aku muntah jugak depan klinik tu. semua orang pandang aku, tapi kau tak peduli kan.. kau still jage aku kat situ. then kau bwk aku msok klinik. lepas je check aku muntah lagi. doctor cakap aku kena keracunan mkanan. mayb semua ni sebab mlam tu kau bwak aku pergi makan dekaat section 7 tak silap aku. restoran "perigi buruk" mmg buruk pon. aku mkan mee ladna kau kan, then pagi2 terus aku muntah + berak2. haha balik dari klinik, kau tahu aku tak breakfast lagi, then kau bwk aku g MCD. after tu kau bwk aku mkn kat tepi tasik cempaka kan? kau suapkan aku bubur, aku makan penuh selera. tapi sayang, aku muntah jugak. smpai dah tak de ape nak di muntah kan. lastly minum milo pon mcm tu. kau bekal kan aku dengan apple pie untuk aku mkn kat bilik hostel nnti. aku pon blik hostel terus rehat smpai ke ptg. then mama suruh aunty dekat ampang amik aku, kau dtg lagi hostel untuk teman aku tunggu aunty smpai... tengok, besarnye perngobanan kau untk aku kann :(


*yee aku paling ingat mase tu. aku rindu kauu sgt2! dah takde gurauan dari kau, kau mmg suka kacau aku kan. bile aku diam ade je lwak kau nk buat. especially, kau suke kentut kan. hahaha tapi tu semua dulu :( sekarang kau dah tak macam tu dengan aku. kau pergi dengan die, kau cakap die selalu teman kau bukan aku lagi.


sayang, kau tahu tak aku benci sangat air mata yang mengalir sekarang ni, aku rase terseksa sgt. aku tahu kau tak suke tgk aku mcm ni, kau suruh aku lebih tabah n kuat. even dulu pon bile aku nak nanges kau selalu mara, "honey, stop crying..im with you now" but, dulu je sayang.. sekarang tak lagi :( air mate ni terlalu perlukan kau. terlalu rindu kau.


bila aku rindu kau, aku selalu pelok bambam :'( die yang selalu teman kan aku. die jadi pendengar bila aku bercerita pasal kite , even die teddy bear yang besar and perot yang comel. die lah jadi sahabat aku untuk mengatikan tempat kau, tapi if kau ade kau yang akn dengar semua cerita sedih aku kan. kau yang akan lapkan air mata aku. kau yang aku tenang kan aku. aku rasa sangat kehilangan kau sekarang. aku bukan yang terbaik dan aku juga cuba jadi yang terbaik. sebab aku tahu kesalahn yang aku buat boleh di perbetulakn. aku cuma mahukan kau dalam hidup aku. aku kosong, aku tak berdaya lagi nak teruskan segalanya :(


 kau ingt lagi tak time kite penah gadoh dulu , kita gadoh dalam kereta then kau pujuk aku, kau gengam erat jari jemari aku. kau cakap yang kau minta maaf. sebab buat aku mara. kau buat muka sedih sgt, smpai kau nnges depan aku. ya ALLAH, first time mase tu aku tgk lelaki nanges depan aku sayang, then after tu kite janji tak nak gado2 lagi sebab kau cakap tak nak ilang aku. kite selalu gado sebab benda kecik je kan. kadang2 aku tak pham kau. aku tak bagi kau lepak kuar malam. tapi lame2 kau ikot jugak. thanks sayang! :(


bukan niat aku nak mengongkog kau, cume aku nak kau lebihkan masa dengan aku. padahal kau selalu dengan aku that time tapi aku rase kau ta cukup dekat sampai kan sekarang, baru aku sedar kau jaoh sgt dengan aku.. dah takde gelak tawa kau, nyanyian  kau before aku tdo. and pelok kan kau bile aku perlukan kau :(


ingat tak masa kite pergi genting dulu? dengan mira, acap. malam2 tak tahu nak lepak mana, korang ajak pergi genting. at the first time kan aku kuar jaoh2 dengan kau. kita lepak sane pukul 1-3 pagi, waktu tu memang sejuk gile dengan aku ta pakai sweater ke ape, kau pon same kan, tapi kau dtg dekat aku then plok aku , and time tu mira jeles kan yang kau dukong aku mcm budak2 dari belakang. hehe then kau cakap, "berat lah honey ni" hee yupp kau selalu pngl aku "ONCET" :) tapi sekarang takde dah. kau pngl aku sial semua kan. :'( sedih sgt, tapi kau cakap kite kwan. 


mane kau sekarang ? kau kat mane? dengan siapa? kau buat ape? dah makan? kau shat tak? huh! sakit nya ya ALLAH. EVERYDAY aku akan pikir pasal die, sentiasa ade dalam ingtan aku. kuatkan la semangat aku Ya ALLAH! bantu lah aku Ya Allah! aku sangat merindui die. saat manis kiteorg bersama. kau lindungilah die ya ALLAH. lembutkan lah hati die. Aminn!


aku tak penah naik motor dengan lelaki macam aku dengan kau , kau ajar aku buang rasa takut bile kau rider moto tu. bile dekat roundabout kau selalu buat aku takut, tapi bila selau kau pesan jgn takut, aku hilang rase tu semua. kau selalu protect aku even ape pon kan. kau tunggu aku kat depan hostel untk pegi dinner same2. kadang2 aku malas nk makan kau yang tapau kan. kadang2 aku trun lambat sebab bersolek la apela. tapi kau tahan je dengan kerenah aku. kadang2 kau marah tapi bila aku nnges kau tak sampai hati, kau pjuk aku elok2. and belikan coklat. <3 sweet sgt kau ni!  tapi kenapa lah aku bodo sgt buat benda ni semua. 


bila aku geram or mara kau, aku selalu amik ubat sampai sakit2. kdg2 overdos. hurm, tapi kau risau sgt kan. kau call kwn2 bilik aku, kau cari aku n sampai kau mara aku gile2. sbb buat bnde tu, kau tak nak aku sakit lagi. kau tak nak aku sedih. tapi maafkan aku sebab tak pikir tu semua. aku cuma pkir yang aku terlalu sayang kau. aku terlalu cinta kau. even aku sakit kan ati kau. aku minta maaf :'( 


esok kau nak balik bangi semula, kau kate nak keje sane and stay sane kan. sebab die dekat ngn kau dekat sane. mesti kau selalu jmpe die. kau bwk die naik motor tu. :( aku ta nk laa bodo!! aku tak nak kau pergi! aku ta sngup!! ddk la sini teman aku. aku sakit sayang. sakittt!!!

Ya ALLAH, berikan lah aku kekuatan untuk hadapi masalah ini! kau berikan aku pertujuk. kau terang kan hati ku ya ALLAH!


**ya Allah jika benar dia adalah yang terbaik untuk aku, satukan lah aku dengan dia hgg ke akhir hayat kami, jika dia tercipta untuk aku , kekal kan lah rasa sayang kami hgg akhir nafas kami, dekat kan lah hati aku dgn hatinya, aku terima dia seadanya jika dia ditakdirkan untuk aku. ya Allah yg maha mendengar ♥





imissyou a lot :'(

p/s this picture when you with me at genting higlands :'(
ily baby!!





Sunday, 20 November 2011

For You !


Mohd Shahrul Redzuan Bin Zainuddin :)

I wish you were here to accompany me like before, even i know can't.
i really miss you. i miss the way you call me at night and sing a lullaby song to me until i sleep. sweet kan awk?
i miss when you always says that you love me. that you have only me.
i miss when you always beside me, everywhere and always.
i dont know when i can get the memory back. 
i miss our memory sayang!

you tahu tak, every single 2nd im crying when i thinking about you. im thinking about our past memory. i cant stand like this anymore. i really need you. i know i do a big mistake in my life. but i dont want to lose you dear. even you hurt my heart too, with what are you talking about me, i will forgive you. just because i love you so much. 
I dont know how to describe my feeling now, its so hard to me to erase our memory , to forget you. 

Now, i know how your feeling when i hurt you heart. its not your fault. but im very fool,coz im not appreciate you as my boyfriends coz i only think about my life , my friends and my world. sorry , i know my appology does not means anything to you, but i really sorry :(

Dear, i need to tell you seriously i m get jealousy with you, i know you have other girls in your life, i really hate it! even we are just friends now, but i can't see you with other girls.    i want you like before, crying because of me when you tell me that you missing me. :'( 
but like you said before , " If ade jodoh we can be togther like before"..
i'm too hope that you back!!Plss babyy! i want you back!

I am so sorry with what i've done. "i tak nak tgk you mcm dulu lagi, please berubah. biaa laa I sorg je yg kene. " like you said before. yess! im willing to change. asalkan i dapat tebus salah i and jage you elok2. you know what, im lonely when you are not around me .
i can't hear your voice, i can't see your face. :( its hurt ! i wanna hugs you,  i wanna be with you always , dinner together, share our dreams and happinest!

I akan berubah untuk kebaikkan diri i jugak, maybe dah masa untuk i berubah. betul ape you cakap, and i tahu mmg salah i jugak, so i kene tanggung la ape pon kan. and benda pon dah jadi bubur , i can't get back my old time. but i can change everything now , change my attitude and my life ! i know you dont want to see me crying again , but i hope you understand that im not strong anymore to handle the problem. i want to appology to your mother n sister that im hurt their feeling. i dont meant it. 

Thanks ALLAH! Coz always beside me and make me calm even im always crying a lot. give me a strength to face my days without him! 

you, i hope one day kite being togther again, and i minta maaf dengan ape yang i dah buat pada you ! i promise for the last time, i can be a good girl for you, loyalty to you and always be humble. and thanks for being last chance to meet you and friends with me again.  i want you to know that i love you so much ! :( i dont want to lose you again.

i still keep this picture :

my Bambam <3

i will miss the moment ! :]



*Ya ALLAH kau lembutkan lah hatinya untuk kembali bersama DAN menerima ku. sesungguhnya aku hanya lah insan yang lemah dan perlu pertolongan dari mu ya ALLAH!
AMINN !!



Kesempurnaan

Aku tak sempurna. Kau pun tak sempurna. Ketidaksempurnaanmu menjadi pelengkap ketidaksempurnaanku, hingga kita akan  sempurna, meskipun hanya bagi kita berdua. Biarlah Allah yang Maha sempurna, yang berhak menilai kesempurnaan kita.

Saturday, 19 November 2011

Taking Back Mylove~

Salam, hye blogger today i wanna share with you all about my reallity story.  okey, hari ni aku pergi jumpa die dekat Mcd Sri Alam,JB. erm, kiteorg jumpa utk setelkan ape yang kiteorg rase patut di setelkan, mula2 mmg sama2 angin, tp endingnya sgt sedih laa. okey start cite first, lately aku asek mmpi die je, and tak tahu knpe lah , mayb rindu. then aku ade text die, bgtahu yang aku rindu sgt dekat die. at the end, aku pon pergi jumpa die. and bile jmpe kiteorg banyak la gak bncang n bercerita about our problem. yup, seriously, aku rindu die sgt2 skrg. tak tahu nak cakap macam mane lg. and bile pandang muke die aku akn sedih and nangis.  Aku pujuk die utk berbaik semula n maaf kan semua salah aku selama ni, then die ckap benda ni perit untuk die terima aku balik sebab dalam hati die dah takde ruang untuk aku. mula2 aku dengar memang sedih sgt laa. then bile bncang lagi, then finally  die terima and mintak aku berubah sikap. INSYAALLAH! mayb itu yang terbaik utk aku. Thanks! and now our love start here. aku try jadi yang terbaik utk semua org. buang ego. faham perasaan org and jujur yang penting. :] aku akan guna pluang ni dengan sebaik mungkin. Ya ALLAH! THANKS a lot because always beside me. Give me a Strength! Amin!!
Hope Everything Gonna Be Fine! 
Everyy success start with a failure and ends with a smile .

Friday, 18 November 2011

My Teddy Bear !


Hey evryone, today i will like to post in my entry about my teddy. I believe all women should be like state with a bear, and must have a bear, at times this story about this cute little teddy bear. in fact, this teddy bear gift by a someone special on my birthday.yes! is very meaningful. Thanks to you! But this bear was gone for me. I missed my teddy a lot.The big Bear named Bambam <3 AND the other one is Pupu  <3 i miss that memory When every nite i sleep i must hug Bambam <3 then he's call me sing a lullaby song until sleep. : (



*Bambam <3
 i got this huge teddy when im 19years old.
i love teddy! 
p/s : but bambam gone from me :'(


my name is PUPU <3
pupu , ilove you but sorry coz i keep you in huge box.
i can't see your face it make me cry.
because he's gave you to me to taking care of you!
but when he's gone, i can't. 

I Miss You !



I miss you when something good happens, because your the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because your the one that understands me so well. I miss you when I laugh and cry, because I know that you are the one that makes my laughter grow and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you the most when I lay awake at night, and think of all the wonderful times that we spent with each other for those were some of the best and most memorable times of my life.

Thursday, 17 November 2011

Believe in yourself and there will come a day when others will have no choice but to believe with you...

Wednesday, 16 November 2011

:)

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak, dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.

Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga, tak bererti.
Padahal apapun yang telah & akan terjadi, anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi di mata Tuhan.

Jadi walau bagaimana kotor pun anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri. Sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa, terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga.

Dan jangan terlupa kita adalah makhluk Allah yang di pandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.
Kalau betul berjuang untuk agama...perbaiki bahasa dan diri dahulu..antara tanggungjawab Muslim ialah untuk tidak mengaibkan dan menyakiti saudara se Muslim.. teringat bagaimana Aisyah ra begitu marah apabila Rasulullah SAW disembur dgn kata2 kesat...tapi Rasulullah SAW menyuruh Aisyah untk bersabar..Ya Allah... saya juga punya perasaan seperti Aisyah namun perlu mendengar nasihat Rasulullah SAW..

Saturday, 12 November 2011


Like the clouds My eyes will do the same if you walk away everyday, it will rains.

Twins Baby !


The cutest baby <3 i like this picture !




I make Henna !

Just nak share suka sangat dengan design Henna yang aku baru buat semalam dekat Downtown cheras :) jum tgk macam mane rupe bentuk design tu ! 




before cuci henna <3



After cuci henna :)

p/s : murah je , macam design ni baru rm5 then 1/2 jam dah boleh cuci :) kat sane ade album so kalau nak buat macam2 design boleh je. harga mengikut design yang kita buat ! tryy laa!


Oreo Cheese Cake ~ Nyum2!!

Firstly nak share cerita yang aku belajar buat oreo cheese cake yang sgt mudah n sedap ! simple je bahan2 untuk buat cake favourite aku tu :) so lpas ni rase nk makan tak payah nk g beli kat secret receipe laa. buat sendiri lagi puas hati ! after ni aku rase macam nak buat kek batik plak. sebab kek tu pon boleh tahan sedap gak ! 









yess! dah siap pon cheese cake tadi. so dah boleh makan laa! :) jom tryy!

Thursday, 10 November 2011

Yes !

If you're single make the best of it . It's not because you're not good enough for anyone , it means no one is good enough for you .

I'm Agree !

Wednesday, 9 November 2011

Tidak ada dosa yang lebih layak dipercepat hukumannya di dunia, dan apa yang dipersiapkan Allah baginya di akhirat daripada tindakan kezaliman dan memutuskan hubungan silaturrahim.Renungkanlah dan selamat beramal ♥

(Hadith Riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi)

Final EXAM for SEM 3 !

 

Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar setakat ni, aku dah jwab 2 paper and tgl lagi 2 paper. so far okay, now aku try buat yang terbaik mane aku mampu. InsyaALLAH, pointer naik. about him? let it be. lupakan je lahh. InsyaALLAH dugaan ni ade hikmah maybe ALLAH nk tunjuk die yang sebenar macam mane. so same2 dah nampak. faham2 lah macam mane kan. haha now i feel better than yesterday and the past. ALHAMDULILLAH! Allah tunjuk kan jalan. InsyaALLAH aku kan jadi yang terbaik dari masalah ni. kena kuat and usaha untuk capai matlamat! mayb tahun depan dapat berubah sepenuhnya. InsyaALLAH dengan izin ALLAH. hope result sem 3 ni ,adalah result yang terbaik dari sebelumnya. AMINN!! THANKS kawan2 and family yang always beside me, yang tak jemu bg sokongan dalam hal ni and especially to him <3 i meet new friends! Alhamdulillah!
P/S : thanks ! :)

Cinta

CINTAILAH ALLAH SWT , INSYAALLAH , CINTA MANUSIA JUGA AKAN TURUT MENYUSUL .

BERUNTUNGNYA ORANG YG RAJIN MENGAJI


Nabi Muhammad S.A.W bersabda : " Barangsiapa membaca surah Alam Nasyrah, seperti ia mendatangi aku dan aku mengambil kesempatan maka menjadi suatu kelapangan daripadaku "

Barangsiapa membiasakan membaca surah Alam Nasyrah selesai mengerjakan solat fardhu, nescaya Allah permudahkan urusannya serta dimudahkan segala keperluannya dan dimudahkan rezekinya.

Sesiapa yang membacanya nescaya Allah turut melapangkan dadanya serta dijauhkan daripada segala kesukaran dalam segala urusannya. Dihilangkan segala sifat kesal dan jemu, serta mendatangkan rajin dalam mengerjakan ibadat.

Barangsiapa membaca Alam Nasyrah sembilan kali sesudah solat fardhu nescaya Allah akan menjauhkan daripada kesempitan hidup dan
dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Thursday, 3 November 2011

Ya ALLAH Kuatkan semangat ku!

Memang kuat dugaan yang di berikan olehNya, Lately aku sakit tak boleh nak bangun or begerak, tuhan je yang tahu macam mane rase sakit yang aku tanggung, pergi medical checkup tapi peliknya doktor cakap aku sihat, so? aku pon pergi jumpa ustaz yang berubat kan aku dulu, then ustaz pon cakap yang aku terkena sakit dulu. mayb benda ni baru lagi. and after berubt dulu takde dah mmpi2 pelik2. and now mmpi tu dtg lagi. sekarang aku serah pada takdir sahaja , aku tak mampu nak buat ape2. tapi aku berdoa agar tuhan tenang kan hati aku n berikan aku kekuatan untuk hadapi ujian ini. Alhamdulillah, 1st paper aritu aku dapat jawab dengan tenang. and now aku dah ade dekat Jb. dah sihat sikit, cuma b4 ni nak makan pon susah, sakit je badan semua. tiba2 je rase mcm tu. Aku sekarang rasa selesa disamping keluarga tersayang, and alhamdulillah boleh bergerak normal macam dulu. untuk orang yang buat khianat pada aku, sabar lah. Tuhan maha adil. Thanks Allah kerana masih memberi aku kekuatan. family dah mula tegur yang muka n bdn aku makin susut :( kurus laa kot! hee 

Hari Raya Aidil Adha (Korban)



Korban (Ibrani: קָרְבָּן) atau qurban (Arab: قربان) ialah menyembelih binatang tertentu pada Hari Raya Aidiladha atau hari tasyriq dengan tujuan untuk mendampingkan diri kepada Allah S.W.T.. Binatang yang dibolehkan qurban ialah unta, lembu, kerbau, kambing dan biri-biri (kibas).
Ibadah ini adalah sempena mengingati peristiwa pengorbanan Nabi Ibrahim a.s. dan anaknya.

Dalam satu riwayat daripada Aisyah, disebutkan bahawa Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud: ”Tidaklah keturunan Adam melakukan suatu perbuatan pada hari nahr yang lebih dicintai Allah selain mengalirkan darah (menyembelih haiwan korban). Haiwan sembelihan itu akan datang pada hari Kiamat membawa tanduknya, kukunya, dan bulunya. Sesungguhnya darah haiwan sembelihan itu sampai kepada Allah lebih dahulu daripada sampai ke tanah. Maka sucikanlah diri kamu dengannya.” (Riwayat Ibnu Majah dan At-Tarmizi).

Al-Allamah Al-Manawi berkata, maksud hadis tersebut adalah bahawa ibadah yang paling utama pada hari itu adalah mengalirkan darah (menyembelih haiwan korban), dan bahawa pada hari Kiamat kelak korban itu akan datang sebagaimana adanya ia di dunia, tidak berkurang sedikit pun. Dan orang yang melakukan korban itu akan diberi pahala dari setiap anggota tubuh haiwan korbannya itu.

Manusia berkewajipan mendekatkan diri kepada-Nya. Maka, salah satu caranya adalah dengan berkorban. Oleh yang demikian itu, maka sewajarnya kita menginsafi kembali akan sabda Nabi s.a.w yang bermaksud: ”Barang siapa yang mempunyai keluasan rezeki, lalu tidak berkorban, maka janganlah mendekati tempat solat kami.” (Riwayat Ibnu Majah)

Dalam satu peristiwa yang diriwayatkan oleh Ahmad dan Ibnu Majah daripada Zaid bin Arqam, pernah seorang sahabat bertanya kepada baginda:
‘‘Wahai Rasulullah, apakah erti korban ini?” tanya sahabat.
‘‘Itulah sunnah daripada datukmu Ibrahim,” jawab Rasulullah.
“Apakah keuntungan korban itu untuk kita?” tanya sahabat itu lagi.
‘‘Setiap helai bulu haiwan korban itu merupakan satu kebaikan (hasanah),” jawab Rasulullah.