Total Pageviews

Saturday, 25 February 2012

Zoo Negara !

okay today nak share happy time aku dengan si dia! hihi si dia dah bawak aku pergi zoo! :) so sweeettt laaa sayanggg! Act, dah lama aku cakap kat dia yang aku nak pergi zoo. Ermmm maklumlaaa zoo negara memang aku tak pernah pergi but selalu just lalu je ! Hahaha so now die dah bawak aku pergi sana, thanks B! <3 Kiteorang pergi berdua je ? yeahhh! memang berdua je. buat ape bawak 1 kampung kann. haha bila dgr macam tak best je kan .. alaaa pergi zoo je ? ehh ehh! cee laaa try pergi ajak BF/GF korang tuu! dah try pergi tahu laa seronok ke tak! aku ni sampai tak nak balik. sebab dah tgk binatang2 dalam tu semua seronok. Macam2 gelagat laa aku tgk binatang2 ni. dan tak lupe jugak bila tgk binatang yang pelik2 je aku gelak macam ape. sebab macam muke Blacky and Bf die. hahahaha opssss! dah2 dari aku lebih merepek jom tgk picture yang aku nak tunjuk dekat korang! ade tak macam muke2 yang aku cakap tu. hahaha ade jugak picture2 kiteorang berdua :D 





ehhh candid laa ! :)


welcome to Zoo Negara ~



Kuda Padi <3



Black and white! haha :P


Badak berendam :) sama tak gemoknya? hihi






ehhh, blacky ! haha pandai main bola ehh..



tuuuu diaaa! gengg gemokk! haha 
sumpah busukkk! 



sweet couple ! hihi









besar kan bear ni. grrrr!



MyLove !


Have a nice day with mylove and only one :D thanks sayang sebab bwak pergi zoo and celebrate mybecoming birthday ! ilyf :)

Saturday, 18 February 2012

Becoming Birthday :D

Tak sabar sgt2 nak tunggu birthday aku minggu depan. yeahhh! aku celebrate dekat KL je then after tu baru balik Jb , and ade party sikit and  kenduri doa selamat and tolak bala. so now aku rase happy and selesa dgn ape yang aku ada sekarang. ALHAMDULILLAH! no trouble , but aku rase bila aku still dgn si gemok tu mesti macam2 bala aku dapat. trouble betul. haha now Alhamdulillah, semuanya di permudahkan. hopefully, segalanya kekal macam ni. paling penting aku tak sabar nak tnggu suprise yang aku dapat on mybirthday party next week! hihi okay excited gile ni -.-'' and cepat je rase masa berlalu! dah nak habis bulan 2 yang awesome gile ni! :'( plsss february dont go awayyy! february month so adorable for me! i love it! hihi hopefully dapat ice cream cake BR ! Nyummy! hihi :D Takpe2, tunggu je laaa suprise nant :) thanks for mylove! 



My love bloom again

Heart beats fastColors and promisesHow to be braveHow can I love when I'm afraidTo fallBut watching you stand aloneAll of my doubtSuddenly goes away somehow

One step closer
I have died everydaywaiting for youDarlin' don't be afraidI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more


Time stands stillBeauty I know she isI will be braveI will not let anythingTake awayWhat's standing in front of meEvery breath,Every hour has come to this

One step closer


I have died everydayWaiting for youDarlin' don't be afraidI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

And all along I believedI would find youTime has broughtYour heart to meI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

One step closerOne step closer


I have died everydayWaiting for youDarlin' don't be afraid,I have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more

And all along I believedI would find youTime has broughtYour heart to meI have loved you for aThousand yearsI'll love you for aThousand more
 By,chery<3ILOVEYOU SAYANG :D

Melaka

Seperti yang di rancang kan, 12/2/2012. aku , family. my love and myfriends pun follow trip ke 2 ke melaka. huhu seronok gile ! kiteorang jalan2 bandar melaka. makan. dan macam biase shopping dekat dataran pahlawan. 2 hari yang ade ni mmg family aku peruntukkan sepenuhnya untuk berjalan sakan. hihi yelaaa bukan selalu kan dieorang ade mase nak berjalan jaoh2. masing2 dah sebuk kerja je kann. ni aku sertakan laa sikit sebanyak gambar2 yang sempat di amik. tapi terlalu banyak laa so aku post ape yang okay je laa yee! hihi 


Bandaraya Melaka 



with myBig Brother !


with myBig Brother !




Daddy, mommy and elyana<lil sister>


We are SIBLINGS ! <3 <3 <3


TIKET nak naik MENARA TAMING SARI! KAU ADA ?! haha



 Pemandangan MELAKA dari atas >Menara Taming Sari :)



Pemandangan MELAKA dari atas >Menara Taming Sari :)


 Pemandangan MELAKA dari atas >Menara Taming Sari :)


haha sumpah muka dah penat! hihi
still dalam menara taming sari.


Pemandangan MELAKA dari atas >Menara Taming Sari :)


My big daddy <3 
>Kampung Morten!


3 Jejaka Maskulin. haha

from left : Fedauch, Shah and Syuk
>Kampung Morten !


Dalam Menara TamingSari! besttt! :P


hotel ni terbaikk! dalam kawasan perkampungan portugese :D



My Partner <3





MyLOVELY family >depan menara taming sari <3

Dah puas merayap melaka, before myparents balik Jb kiteorang pergi makan then aku, daus n shah singgah rumah syuk lepak jap dekat bukit katil. hihi okay adik aku yang daus tu tak balik Jb Sebab die stay rumah cousin dekat seremban. so puas laa kiteorang merayap2 lagi. hihi ape punn happy gile for trip untuk hari ni. thanks all. thanks a lot pade my best friends sbb jadi pemandu pelancong untk kiteorg 1 family. hahaha. ape pun memang seronok sgt2 kuar hari ni :D 

Sunway Pyramid

Okay hari aku just nak share cerita jalan2 aku bersama family and my love. 11/2/2012 on saturday, family aku datang Kl untuk pergi perjumpaan dekat kolej then after settle semuanya kiteorg pergi rumah mylove, lunch same then terus pergi sunway pyramid, ofcourse seronok sgt2 sbb dapat jalan sama2 1 hari. okay first sampai sunway kiteorang amik pic family same2. hihi paling best my big daddy sgt2 sporting laa time ni.. hihi :D



P/S : baru je sampai dekat sunway pyramid, sempat lagi tu bergmbar. hihi tapi act bnyak lagi pic ni :)

Then after take a picture kiteorang jalan2 and shopping dekat wranglers for mydaddy, cotton on me and nana and ofcourse roxy,quicksilver and billabong. hihi then mama shopping ALDO. :D Dah puas berjalan kiteorang pun planning nak main ice skating.hihi rase tak lengkap je kan dah datang jaoh2 if tak main ice skating. so ape lagi kiteorang pun pergi laa main.

p/s : dari kiri : myyougest sister elyana, me, mylovely cousin sha2 and my youngest bro! <3 them much!!

p/s : budak kecik ni umo die 10 tahun , name die zidan :) awww! hihi die yang bwak kiteorang jalan2 time ni. terbaikkkk! (y)




p/s : picture ni semua Mylove JASZLE yang amik kan dari luar. kesian die ddk kat luar tunggu dgn myparents. hihi tapi die yang ta nk main skali ice skating. its okay next time kite pergi ber2 okay sayang :D 

okay after penat gila main ice skating lebih kurang 2 jam jugak kiteorang main,then kiteorang kuar and balik. ermm.. lupe plak nak share kat korang yang belum pernah lagi try main ice skating ni harga masok tak mahal pon RM 20 je skali masok and takde had jam. so suke hati korg laa nak main smpai pkol bpe kann. and make sure bawak la stokin n glove sndri if ta bwak pon ade jual. :) try laaa! sumpah besttt gilee!! hihi then kiteorg balik terus pergi makan dekat kampung baru! umphhh~ makanan kat kedai yang kiteorg makan mmg terbaik laaa. nasi campur and macam2 juadah lauk yang di sediakan. puas hati laa mkan kat situ.

Dah kenyang makan , kiteorang pun bergerak ke rumah my aunty dekat Bukit antarabangsa Ampang! yuhuuuu! mylove pon ikot, memang mydaddy suruh bawak die, mmg seronok laa spent time dgn si die and myfamily skali. bukan selalu kan dapat jumpa. for the first time pulak tu :) thanks you so much sayang ! first kiteorg pergi rumah tok wan aku dulu. tak sangka kat rumah tok wan semua ade, kak syana, uncle, mira (mycousin) n ramai lagi laa. uwaaa! sumpah rindu kat dieorg smua. hihi and sempat jugak tau bergambar dgn baby kak syana, Damia <3

Damia with me, alolo comel je die gelak. uncle tgh agah2 die tuu. hihi
myloveJ yang amik pic ni. die cakap ade gaya jadi "ibu" haha ape laa sayang ni.


sha2 with damia :) bulat je mate mia, rambut macam "hafiz-awan nano" haha


p/s : amboiii! tu diaaa. kak syana kusyuk betul tgk tv dgn darwisy, damia merangkak nak g mane tuu?! hihi yang penting mmg happy gile dpat jumpe smua hari ni and spent time dgn mybeloved family! <3

Then lastly kiteorang pun balik, sebab esoknye kiteorang nak g Melaka pulak. fuhh sumpah penat gile. sampai Hotelfornia kiteorang dah pukul 2 pagi. hihi even penat pon have fun sgt2 sbb puas berjalan 1 hari! :D AND paling penting dapat jalan2 bersama keluarga tersayang dan putera di hati. hihi cehh ayat aku ni!klassss~ :P